Coaching

We  kennen  allemaal  dat  we  niet  altijd even vruchtbaar om kunnen gaan met bepaalde situaties of problemen. We doen weliswaar ons uiterste best maar het gewenste effect blijft uit. De situatie kan uitzichtloos lijken, we kunnen moedeloosheid  ervaren  en  uitgeput  raken.

Coaching brengt verandering in deze situatie. Door aandacht voor het persoonlijke verhaal en voor de gevoelens die daarbij horen. Door de persoonlijke beleving te   verkennen. Het luchten van het hart en de aandacht voor de persoonlijke beleving brengt het innerlijk leven in beweging. Er ontstaat een gevoel van ruimte, de uitzichtloze situatie komt in een ander licht te staan.

Het echte obstakel blijkt niet de moeilijke situatie maar de manier waarop we gewend zijn om er mee om te gaan. Patronen van gedachten en emoties blijken onbewust onze belevingen aanpak te beïnvloeden. Aandacht voor deze patronen en de persoonlijke beleving daarachter geeft inzicht in onze diepste zelf en gaat gepaard met een gevoel van verfrissing, vertrouwen en nieuwe energie.

Coaching wanneer ? Wanneer spanningen of lichamelijke klachten ons leven overheersen, wanneer we ons weinig blij voelen en het leven als een last ervaren, wanneer we vastlopen in relaties of in werk . . . . . Wanneer piekeren ons leven overheerst of als we blijven hangen in emoties als boosheid,  wrok  of  jaloezie . . . . . dan  helpt  coaching  het  tij  te  keren . .

Mijn vorm van coaching is gebaseerd op de grondslagen van Mindfulness:  Open en oordeelloze aandacht, voor de persoonlijke beleving, voor hoe de dingen zijn. Daarnaast put ik uit mijn ervaring  als  docent  yoga.