massage-6

Voelen – mindful yoga

Mindful yoga is een uitnodiging om te voelen; om je lichaam te voelen en de stemmingen en emoties die zich in het lichaam openbaren. Mindful yoga nodigt je ook uit om wat je voelt welkom te heten en niet te ontwijken of weg te werken. Achter ontwijken of wegwerken schuilt een reden: een gedachte, of een innerlijke stem met een bepaalde lading of emotie. Mindful yoga nodigt je uit deze op te merken en ook welkom te heten. Zo is mindful yoga een manier om je bewust te worden van je lichaam, je emoties en je geest. Bewust worden kan worden omschreven als iets opmerken en erkennen, we staan erbij en kijken ernaar. We overzien het, ons bewustzijn, onze aandacht neemt iets waar. Mindful yoga nodigt je uit om je aandacht te richten en te versterken. Aandacht is een onbegrensde ruimte van bewustzijn, waarbinnen we vrij dingen kunnen onderzoeken. Vanuit deze vrije aandacht hoeven we ons niet meer te laten leiden door gedachten, emoties en lichamelijke sensaties, niet als ze prettig zijn en niet als ze onprettig zijn en ook niet als ze ons niet boeien.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>