blogfoto-5

Yoga & zelfrespect — Yoga en mindfulness 5

Waarom yoga ?

Ik was 30 toen ik wekelijks yoga ging volgen. Mijn conditie was slecht en ik piekerde veel. Via een vriendin kwam ik bij een yogaleraar terecht. Hij nam de tijd om naar mij te luisteren en ik was geboeid door zijn esoterische inzichten. Ik genoot van de aandacht en kreeg zicht op de oorzaak van mijn problemen. Maar ik was ook sceptisch en kritisch. Echter elke kritiek of overtuiging werd door hem weerlegd met compassie en juiste kennis. Deze yogaleraar was als een vader voor mij.

Verdrongen pijn

Met mijn eigen vader sprak ik niet over gevoelens. De combinatie van echte aandacht en relevante kennis ervoer ik dan ook als een warm bad. Ik voelde mij gedragen door onze speciale band en volgde jaren lessen en trainingen bij hem. Ik werd fitter dan ooit tevoren. Gaandeweg helaas liep onze relatie stuk. Ik stond weer alleen, miste zijn steun en voelde mij erg onzeker. Ik besloot een yogaopleiding te gaan volgen en kwam bij deze nieuwe leraar opnieuw mijn onzekerheid tegen. Onbewust verdrong ik echter mijn gevoelens en liep ernstige blessures op. Ik beklaagde mij. Waarom moest mij dit overkomen?

Zelfrespect

Het tij keerde toen ik kennis maakte met mindfulness. Met name in de opleiding Mindful Coaching. Hier ontmoette ik de weldaad van aandacht en respect voor elke beleving, positief of negatief, prettig of onprettig. Ik leerde dat:

  • gepieker voortkomt uit teleurstelling
  • ons systeem pijnlijke ervaringen verdringt
  • dat mijn best doen een manier is om alsnog liefde te krijgen
  • dat mijn blessures en negatieve gedachten dus respect verdienen
  • dat het vruchtbaar en mogelijk is om met anderen over gevoelens te praten

Wat is de motivatie ?

Wat spreekt jou aan in mijn verhaal? Kom jij in jezelf negativisme tegen en hoe ga je ermee om ? Wat is jouw motivatie om les te geven? Met welke motivatie oefenen jouw leerlingen? Hoe attendeer jij leerlingen op hun motivatie/intentie? Laat het weten, stuur een email.

Deze blog is onderdeel van een reeks blogs, voorlopers op de workshop Mindfulness & Yoga van 10 februari 2019. Ik verzorg deze samen met Dorle Lommatzsch, zeer begiftigd en insiprerend Mindfulnesstrainer. Nieuwsgierig geworden ? Meld je aan via het contactformulier.

 

In mijn yogalessen is veel aandacht voor mindful bewegen. Ik verzorg individuele coaching op basis van Mindfulness. Locaties: Regio Tilburg. Zie voor meer info: www.yoga-en-mind.nl
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>