Mindful Yoga

Yoga komt uit India en betekent verbinding. Via yoga maak je verbinding met je lichaam, met het hier en nu, met je ware zelf. Yoga bestaat met name uit lichamelijke oefeningen (asana’s) en meditatie. We besteden doorgaans veel energie aan allerlei zaken maar verzuimen aandacht te geven aan onszelf. We kunnen ons zelf, ons gevoel en ons lichaam tekort doen en scheppen zo de juiste voorwaarde voor frustraties en kwalen. Lessen worden gegeven in de Reeshof en Berkel Enschot

Het lichaam 

is het eindstation van de spanning van gedachten en emoties. Gepieker bijvoorbeeld gaat vaak hand in hand met lichamelijke spanningen. Gepieker brengt je naar het verleden en de toekomst. Door Yoga breng je je aandacht naar je lichaam. Dan kom je in het hier en nu waar je aandachtig aanwezig kunt zijn bij wat er gewoon is. Door de oefeningen ontlaad je lichaam de spanning.  Kracht en souplesse worden bevorderd. Via Yoga wordt je meer bewust van je lichaam. Je voelt jezelf letterlijk beter en dit geeft vertrouwen. Je wordt alerter op wat je voelt waardoor je er beter rekening mee kunt houden.

Mind 

staat voor mindfulness en dat betekent aandachtig aanwezig zijn, zonder oordeel en zonder dat er iets anders hoeft te zijn. Je wordt uitgenodigd tot acceptatie: van wat wat je voelt maar ook van hoe je met je gevoel omgaat. Welke gedachten of emoties komen op bij het oefenen ? In de meditatie aan het eind van de les wordt  bewuste aandacht  geoefend terwijl je verder niets doet.

Yoga

verschilt van veel sporten doordat de aandacht bij jezelf blijft en naar binnengaat. Ook ontbreekt luide of onrustige muziek. Yoga is niet zweverig, integendeel, het zet je weer met twee benen op de grond. Je houdt meer rekening met jezelf, put jezelf minder uit, slaapt makkelijker en dieper en rust beter uit. Yoga is geen kunstje en je hoeft je met niemand te vergelijken. Ervaring is niet van belang. Accepteer je lichaam en je mogelijkheden zoals ze zijn. Je krijgt persoonlijke aanwijzingen.

Korting

Volg of volgde je lessen bij Yoga-en-Mind, dan krijg je 10% korting wanneer je de training Zelf-Compassie van Rianne Schoenmakers wilt volgen. Volg de link voor meer informatie: www.centrummindfulnesslimburg.nl