Mindfulness • Training

Mindfulness is een eenvoudige methode die je helpt om in evenwicht en tevredenheid te kunnen leven. Beoefening van Mindfulness maakt bovendien het verschil in periodes van stress, spanning of tegenspoed. Mindfulness of bewust aandachtig zijn betekent leven in het moment, goed verankerd in het lichaam, vanuit het hart en met een beetje hoofd. Je leert in deze training een methode die eenvoudig is maar die een sterke en positieve verandering teweeg brengt….

Denkpatronen We kennen allemaal dat we niet altijd even vruchtbaar om kunnen gaan met bepaalde situaties of problemen. We doen onze uiterste best, maar het gewenste effect blijft uit. We kunnen erg kritisch zijn op onszelf of anderen en willen dat de dingen anders gaan en liefst meteen, maar we creëren zo spanning en ontwikkelen stress. De oorzaak ligt in een misverstand in onze gedachtengang. Mindfulness stelt ons in staat deze te ontdekken.

Opmerkzaamheid In de training staat het ontwikkelen van bewuste aandacht centraal. Aandacht voor wat er in onszelf gebeurt,  soms zomaar,  soms naar aanleiding van een bepaalde situatie. Dit alles leren benaderen vanuit acceptatie is een belangrijk ander element van de Mindfulness-training: De dingen welkom heten zoals ze zijn…met mildheid…zonder oordeel…en met nieuwsgierigheid.

Praktische informatie De training behelst 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur, acht weken aaneen, op zaterdagochtend op locatie in Berkel Enschot, eerst-volgende training begint bij voldoende belangstelling. Daarbuiten krijg je opdrachten voor thuis. Ben je geïnteresseerd geraakt ? Mail of bel voor meer informatie. Een afspraak maken kan ook, het is vrijblijvend en gratis en kan, zo je wilt, meteen dienst doen als intakegesprek.