Mindfulness & Yoga

Integratie door mindful yoga
Het dagelijks leven confronteert ons telkens met wat we ooit hebben weggestopt, net zolang tot we dit integreren. Bij de beoefening van mindful yoga kunnen we deze integratie tot stand brengen. We doen dat door met aandacht en respect contact te maken met de oude pijn. Het is een uitdaging om bij deze onprettige ervaringen te blijven. Wij vinden van nature pijn en ongemak niet fijn. Gelukkig schept de mindful yoga middels een ‘veilig‘ klimaat hiertoe de mogelijkheid. Daarnaast worden we uitgenodigd tot bewust voelen, tot aandachtig aanwezig zijn in het lichaam. We ontdekken ook juist dat er fijne gevoelens in ons lichaam zijn, die we kunnen leren kennen en versterken.

Acceptatie en welkom heten

Acceptatie of welkom heten vormt een belangrijke sleutel tot het integreren van oude pijn. Het is een krachtig middel dat het gif van de innerlijke criticus neutraliseert en het mogelijk maakt met de aandacht bij de onprettige ervaringen te blijven. Precies dan ontstaat er een verbinding tussen oordeelloze aandacht en een oud patroon van afweer, dat zo al doende geïntegreerd wordt.

Vruchtbare combinatie

Via oefeningen en theorie laten we je de vruchtbare combinatie van mindfulness en yoga ervaren en begrijpen. We gaan samen op onderzoek uit: Hoe werken de principes van mindfulness door in de beoefening van yoga?  Hoe pas jij deze op je eigen unieke manier toe?

Daarbij maken we ook een uitstapje naar de werking van ons brein: breinkennis helpt ons namelijk te begrijpen hoe we reageren op ongemak en pijn.  Hoe ondersteunt de neurowetenschap deze combinatie met yoga? Laat je verrassen door deze bijzondere combinatie!

Aan bod komen o.a.:

  • onderzoek van de intentie waarmee we yoga beoefenen
  • jezelf ontdekken in de drie-eenheid, lichaam, gemoed en geest
  • omgaan met fysieke grenzen vanuit een open, milde en respectvolle houding
  • uitleg over de werking van ons brein, o.a. in relatie tot pijn

Deze workshop is geschikt voor yogadocenten, zij die bekend zijn met mindfulness en yogabeoefenaars.

De workshop wordt verzorgd door Gregoor van Zummeren, docent mindful yoga en eigenaar van de yogaschool Yoga en Mind,  en door Dorle Lommatzsch hoofddocent van de Academie voor Open Bewustzijn.

Datum: Zondag 10 februari, een hele dag van 10.00 u tot 17.00 u. Voor thee en lichte versnapering wordt gezorgd, zelf zorg dragen voor lunch.

Kosten: € 90,-, inclusief handout.

Breng een collega mee en ontvang beiden een korting van €15,-

Meld je aan via het contactformulier: