Masterclass Yoga & Mindfulness

  • Ben jij yogadocent en nieuwsgierig naar Mindfulness?
  • Wil je leren hoe je Mindfulness kunt toepassen in je yogalessen?
  • Ben jij nieuwsgierig hoe de neurowetenschap de werking van Mindfulness onderbouwt?

Yoga

Yoga is een wonderschone methode en biedt een uitgebreid programma om innerlijke balans te realiseren. Maar niet iedereen kan zomaar aan yoga deelnemen. Voor velen is het van belang eerst het eigen lichaam te leren kennen en te accepteren. De toepassing van mindfulness maakt yoga toegankelijker. Mindfulness begint bij de yogadocent die de cursisten weet mee te nemen in een aandachtig en respectvol onderzoek van het eigen lichaam.

Geen doel maar een ‘tool’

In deze masterclass ervaar je de principes van mindfulness aan den lijve aan de hand van relatief eenvoudige yogaoefeningen. Met mindfulness creëren we een houding van open, milde en niet-oordelende aandacht. Mindfulness is als een plug-in, yoga is dan geen doel meer maar een tool om in contact te komen met je kern. De beoefenaar wordt uitgenodigd tot acceptatie in plaats van prestatie, het is de sleutel tot het bewust worden, onderzoeken en integreren van lichamelijk gemak en ongemak (grenzen). Je leert in deze masterclass grenzen tot in het detail te verkennen en er aandacht aan te geven.

Een vruchtbare combinatie: Yoga, Mindfulness en breinkennis

Hoe werken de principes van mindfulness in op de beoefening van yoga? Hoe vind jij hierin je eigen vorm ? We maken ook een uitstapje naar de werking van ons brein. Breinkennis maakt duidelijk waarom en hoe we reageren op ongemak en pijn zodat je de weldadige werking van yoga beter begrijpt en goed kunt uitleggen aan je cursisten.

Wat gaat deze masterclass jou opleveren ?

  • Je ervaart de impact van open, milde en niet oordelende aandacht op yoga.
  • Je weet je cursisten te inspireren tot een intentie die liefdevol en respectvol naar zichzelf toe is.
  • Je leert je begeleiding te verfijnen waardoor elke cursist zich vrij voelt binnen zijn of haar
    mogelijkheden jouw yogales te volgen.

De masterclass wordt verzorgd door Gregoor van Zummeren, docent mindful yoga en eigenaar van de yogaschool Yoga en Mind, en Dorle Lommatzsch hoofddocent van de Academie voor Open Bewustzijn.

De masterclass is een module en bedoeld voor yogadocenten en voor professionals die met andere vormen van beweging werken. Kosten: € 190,- inclusief uitgebreide hand-out.

Datum: Zaterdag 19 oktober  van 10.00 u tot 17.00 u. Voor thee en lichte versnapering wordt gezorgd, zelf zorg dragen voor lunch. Locatie: Het Zonnelicht Lancierstraat 90G 5017 CT Tilburg

Meld je aan via het contactformulier: